Project Description

In samenwerking met Vluchtelingenwerk (Oost-)Nederland, Omroep GLD & RTV Oost produceert Beleef! Media het crossmediale platform gevluchtnaar.nl Het platform bestaat o.a. uit de TV-serie Gevlucht naar Gelderland (in juli/juli ’17 te zien geweest op Omroep GLD) & Gevlucht naar Overijssel (omstreeks september ’17 op RTV Oost). In de TV-series is o.a. te zien hoe vluchtelingen een nieuw leven opbouwen in Nederland na een vaak heftige en lange reis. Naast deze ‘succesverhalen’ is er ook aandacht voor de bijzondere initiatieven en vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen.

Denk bijvoorbeeld aan Freweni uit Eritrea die na jaren door gezinshereniging haar kinderen weer in de armen kan sluiten. Of denk aan de Syrische rapper Mohammed die helemaal begint te stralen van geluk als hij samen met rapper Rico (o.a. Fakkelbrigade, Opgezwolle, etc.) een rap schrijft, maar ook Sjax de Bekker die vluchtelingen door middel van muziek de Nederlandse taal leert.

Gevluchtnaar.nl laat zien wat het verhaal van de mens achter de vluchteling is en maakt duidelijk welke toegevoegde waarde hij/zij kan zijn voor onze maatschappij. Bekend maakt bemind!